9-ти ден - 11.07
Днес си направи изследванията за Хепатит B & C и за Спин, защото се притесняваше да не са я заразили при зъболекаря в ареста, като и възпалиха бузата. За щастие резултатите са отрицателни, но след 6 месеца пак трябва да се изследва, защото са казали че инкубационния период може да продължи до тогава. Завела е най-накрая децата на дългообещаваното кино и миличките преливат от радост, защото цял ден им е обръщала внимание.
 
8-ми ден свобода - 10.07
Гери имаше рожден ден. Отпразнувахме го с приятели и поддръжници пред зала Универсиада. Дано от външно министерсво да чуят апела ни и да задействат дипломатическите си канали за сътрудничество.
 
06 и 07.07 - 4-ти и 5-ти ден на въздух
Надеждите за почивка не се оправдаха, тъй като постоянно мислим какво можем още да направим и пишем апели до различни институции. За почивка си говорим с журналисти и радио предавания: ftp://87.120.222.22/2013/07.2013/Iliana%2006.07.13/Gergana%20Chervenkova_Dimi_06.07.13.MP3
Междувременно обръщаме внимание на децата, и те си искат своето...
Явно докато не свърши всичко това, почивка няма да има. Дано да издържим и най-вече тя...
 
05.07 - 3-ти ден на свобода
До 14:00 имахме плътна програма от срещи с журналисти и адвокати. Не успяхме да заведем децата на кино, въпреки че им бяхме обещали тъй като срещите ни продължиха до 20:30. Заминахме на вилата с надежда, че малко от малко ще успее да си почине.
 
4.07 Втори ден свобода
Стана рано за да може да изчисти основно, тъй като още телевизионни екипи идваха да снимат в къщи. Водихме децата в Джъмбо за да им купи подаръци за рожденния ден на Боби и после в Макдоналдс. Мислим и правиме планове за последващите действия. Обсъждаме възможността за протест пред американското посолство. Вечерта се срещнахме с приятели за да обсъдим идеи.
 
3.07 Първи ден на свобода
Благодарим на всички, които я подкрепиха, на всички медии за огромния интерес и лична съпричасност, и най-специални на шоуто на Слави, които приеха случая на Гери за кауза.
Сутринта отидоха с адв. Стефанова да четат делото в съда, а през останалото време се срещаше с журналисти и репортери.
Поради 23-те часа обездвижване на ден в продължение на 56 дни мускулите и са почнали да атрофират и сега най-малкото физическо натоварване и коства огромни усилия. Много лесно се изморява и вечерта беше вече каталясала. Явно ареста смазва не само психически, но и физически.
 
56-ти ден
Престоя в съда цял ден, но чакането си заслужаваше. Гери е на свобода срещу 1000 лв. гаранция. Направихме прецедент в мерките благодарение на адв. Георги Варамезов и да се надяваме, че ще направим прецедент и в екстрадиционните производства с отказ от екстрадиция.
Благодарим на всички за подкрепата и продължаваме смело напред!
 
55-ти ден
Утре е делото за мярката от 14:00. Слуховете донасят, че всички в съда искат да я освободят, но дали ще съумеят да намерят правни аргументи срещу този безумен договор... Дано!
Законодателната власт трябва да се замисли върху факта..., че договора ни за екстрадиция със САЩ е 10-на странички, докато този на Англия и САЩ е 170. Някой, май не си е свършил работата.
Усещам я, че е много напрегната, явно и успокоителните не помагат вече.
Рабрах, че довечера в Шоуто на Слави ще излъчат материала с Кристиян. Обещават да е много интересен.
Помоли ме да разбера повече за Тапин - англичанина екстрадиран в САЩ - http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Tappin
 
53-ти ден
Обади ми се по телефона от карето, защото било 5-та събота/неделя в месеца и нямало свиждане, та затова ги извели. Иренка заведе децата в МОЛ-а на Ч.Връх та цяла сутрин вилняха там. После ги води на кино и накрая през Джъмбо. Изобщо Ирена е мечтата за леличка на всяко дете.
Казах и, че и е насочено дело за мярка на 2.07. Дано да я пуснат от този ад, поне малко да се посъвземе на свобода, защото там ти се смазва психиката, колкото и добре да се държат с теб.
 
51-ви ден
Станала е кражба в килията. Гергана веднага си изкарала всичкия багаж на показ за да не се конфронтира с останалите съкилийнички. Оказало се, че е едно от момичетата дето сутринта са я откарали за Сливен, ловко успяло да си понапазарува от останалите. Само май Гери не е пострадала, защото нещата са и прибрани в пластмасови кутии с плътно затварящи се капаци. Явно я спасяват не само от хлебарките
От президенството ни поканиха на среща утре в 13:00 с вицепрезидента Маргарита Попова. Дано да вземат някакво отношение по случая.
 
50-ти ден поред в ареста, общо станаха 55
  Всички права запазени © 2011 Разработено от Ирида Дизайн ООД