Арестите на Гергана

Истината е, че след задържането и бива оставена 4 дни в ареста без да й бъде дадена възможност да говори с никой, без да и е казно защо е задържана и без да и е връчена заповед за арест. Управляващият директор на фирмата не е разпитван а фиктивните директори са разпитани и пуснати 2 часа след ареста.

На 30.11.2012 г. Гергана е задържана от Върховна касационна прокуратура без постановление. Заповедта за арест и до ден днешен не е подписана от нея нито пък и е връчена.

На 03.12.2012 г. Гергана е пусната от съда под гаранция.

На 08.12.2012 г. Цветан Цветанов от телевизията обвинява съда, че пуска под гаранция „основния организатор” на международната организирана престъпна група. Цветанов иска всеки задържан да се предава на чуждата държава.

До края на януари Съединените щати мълчат. В рамките на 60 дни от Щатите трябвало да се изпрати документ с подробности за екстрадицията на Гергана, но такъв не дошъл в този срок.
Изневиделица и мълниеносно, в деня след изтичане на срока – 31.01.2013 г.,  за 2 часа и 34 минути се разразяват  като американско торнадо множество действия: Посолството на САЩ иска с вербална нота екстрадиция на Гергана; Министерство на външните работи праща нотата на Министъра на правосъдието, а той – на Върховна касационна прокуратура. Тя пише постановление за арест на Гергана, праща го на ГДБОП в 11,34 часа, а тя арестува Гергана за втори път. С постановлението прокуратурата отменя акта на съда, а никоя от институциите не върши проверка на случая, както изисква законът. Защо ли?
На 02.02.2013 г. съдът отново пуска Гергана под гаранция.
През това време фирмата наела Гергана се опитва да наеме адвокати в щатите, но се оказва че институциите пречат за защитата на Гергана. Запорират адвокатски сметки и преводи, правят незаконни СРС-та. По всякакъв начин се стараят да я направят безпомощна.
На 08.05.2013 г. Гергана Червенкова за трети път е арестувана и до момента е в следствения арест на Г.М.Димитров


  Всички права запазени © 2011 Разработено от Ирида Дизайн ООД