Търговско представителство БГ Глобал Сървисиз е обслужваща компания на английската фирма „Юромедонлайн ООД“. Дейността на английската фирма включва сайт за реклама и продажба на лекарствени продукти и медикаменти предлагани от законни аптеки в САЩ. Лекарствата и медикаментите се публикуват на сайт http://www.euromedonline.com, от който всеки потребител може да ги поръча и да му бъдат доставени след извършен лекарски преглед. Гергана започва работа в "БГ Глобал Сървисиз" 3 години след регистрацията на сайта и при вече установен начин на работа.

Ролята на Гергана е да обработва седмичните отчети от системата за продажби и да изчислява натрупаните такси и комисионни към докторите и аптеките на база реализираните през сайта продажби. След това подготвя финансови отчети които комуникира с доктори, аптеки и за одобрение от собственика на фирмата. В последствие така одобрените отчети се изпращат за плащане към директора на фирмата. Забележете, че тя работи единствено с цифри, номера на поръчки и лекарствени кодове нямайки информация относно точното лекарско предписание, което седи зад съответната поръчка, съдържанието на препаратите, пациентите и т.н. Освен това няма нито медицинско, нито фармацевтично образование, за да може да предположи, че съответните препарати не са безобидни. Следователно ако има лекарствени препарати, които са забранени за разпространение на територията на САЩ чрез интернет, то отговорност трябва да се носи от аптеката (предоставила лекарството) и лекарят (издал рецептата), тъй като фирмата има договорни отношения с въпросните физически и или юредически лица стриктно определящи отговорността за предлаганите/разпространяваните лекарства и медикаменти. Ако има конспирация тя определено е на ниво лекар – аптека. По каква причина, американската прокуратурата решава, че собственикът и управител на фирмата няма нищо общо с цялата схема, а единственият виновен остава един статистик-анализатор, е повече от учудваща....
Относно твърденията на американските прокурори и следователи, че именно тя е придвижила за обработка някакви поръчки са просто нелепи, тъй като тя работи единствено и само на ниво резултати от извършените заявки/продажби през сайта и няма контакт с крайните потребители/пациенти. Тя не извършва парични преводи и не може да оперира със сметките на фирмата, тъй като няма необходимите спесимени в банката за тази цел. От уеб администрация си няма и понятие.

Няма как всеки да извършва разследване върху дейността на фирмата, в която е нает при положение, че е на легален трудов договор, в регистрирана от българското правителство законна фирма и изготвянето на статистически или финансови отчети не би трябвало да е подсъдно.

 


  Всички права запазени © 2011 Разработено от Ирида Дизайн ООД